Sabina Ddumba.

Sabina Ddumba

– På scen torsdag den 19 juli, 23.30 –

Under hösten 2017 blev Sabina Ddumba känd för den stora publiken i programmet ”Så mycket bättre”. Hon har uppträtt på de stora scenerna och kommer närmast från en Usa-turné, då hon torsdag den 19 juli uppträder på Sommarfesten i Kalix.

Trots att Sabina Ddumbas katalog var relativt tom när hon 2016 utnämndes till Årets nykomling på såväl Grammisgalan som P3 Guld, kändes hon redan då som en färdig artist. Låtar som (den numer platinasäljande) "Not Too Young" och "Effortless" talade sitt tydliga språk – Sabina är född att skapa musik!

Hennes debut Homeward Bound (2016) hyllades av en enig presskår, och kallades bland annat för “årets klokaste album” av musikjournalisten Jan Gradvall. Det är en skiva som hela tiden växer och visar nya sidor – inte minst för Sabina Ddumba själv.
– Genom att vara ute och spela låtarna live har jag kommit närmare skivan och mig själv. Jag gräver i deras historia och förstår mig själv genom dem. Jag fattar varför jag skrev dem.

I en tid då allt fler väljer att turnera med endast dj, tar Sabina Ddumba med sig ett stort band där traditionell sättning kompletteras av körsektion och blås. Sommaren 2017 fick festivalbesökare på Popaganda, Way Out West och Bråvalla uppleva hennes scenkonst, och i år kommer hon alltså att underhålla publiken på Sommarfesten i Kalix.
Sabina Ddumbas liveframträdanden berör. Genom att alltid sträva efter äkthet och inte vara rädd för att visa sitt innersta, överbryggar hon det känslomässiga avståndet mellan artist och publik.

Sabina Ddumba på Youtube

Jag går alltid in med 150 procent, för det måste vara på riktigt. Det händer att jag gråter när jag gör "Scarred for life", och att jag på riktigt blir arg på min mamma under "Homeward Bound". Jag kände så mycket när jag skrev de låtarna, och på scen hittar jag tillbaka till de känslorna. Där får jag utlopp för sådant jag vanligtvis inte tillåter mig själv att känna. Det kanske också har att göra med att jag sjungit mycket gospel – där det handlar mycket om att ha känslorna utanpå.
~Sabina Ddumba

Sabina Ddumba på webben

Sabina Ddumba i pressen

Höjdpunkterna är flera. "Not too young" levereras i en snygg förpackning där den snygga melodin får ett ytterligare lyft live tack vare det tajta band och den följsamma kör hon har i ryggen.
~Göran Sterner, Uppsala Tidningar

 

Jag får gåshud av styrkan, hennes sångteknik, personlighet och berättelse bakom debutlåten ”Scarred for Life. 
~Melinda Reyes Hiltunen, Norrköpings Tidningar

Den rösten hon besitter är helt makalös
~Rasmus Karlsson, Sundsvall Tidningar