Rolandz.

  Foto: Peter Knutson.

Rolandz

– På scen torsdag den 19 juli, 21.30 –

Dansbandet Rolandz är högaktuellt med låten "Fuldans", som slutade på en tiondeplats i melodifestivalen 2018. Under 2018 gör gruppen en stor sommarturné där Sommarfesten i Kalix ingår.

Den folkkäre komikern Robert Gustafsson bildade Rolandz 2008, och senare samma år fick gruppen slog gruppen igenom genom Dansbandskampen. 

Sångaren Roland Jävrerup, är en tragikomisk karaktär som Robert Gustafsson först spelade i Killingängets film "Torsk på Talin" (1999). Nästan tio år senare tog alltså dansbandsentusiasten Roland modet till sig, och klev själv fram i rampljuset.

Debutalbumet "Efter regn kommer solsken" sålde snabbt guld, och med den populära skivan i ryggen gav sig bandet ut på en bejublad och fullsatt folkparks-turné sommaren 2009. Turnén spelades in och det producerades ett tv-program för TV4 med titeln Rolandz – kärlek & ananas samt en dvd med titeln Rolandz the movie.

I december 2010 nominerades bandet till en Grammis i kategorin "Årets dansband" med skivan Jajamen, producerad av Ludvig Olin.

Sommarens spelning på sommarfesten kan också ses som lite av ett genrep inför krogshowen "Rolandz på Rondo" som spelas under hösten med premiär den 27 september.

Bandmedlemmar

Roland Järverup (Robert Gustafsson) - sång
Ludvig Olin - klaviatur
Niclas Arn - elbas
Robert Olsson - trummor
Peter Tiverman - gitarr
Anders Niska - saxofon

Rolandz på Youtube

Rolandz på webben

Bilder på Rolandz i Kalix