Peter Jezewski kommer till Sommarfesten 2019.

Peter Jezewski

– På scen torsdag den 18 juli –

Sångaren och gitarristen Peter Jezewski är kanske mest känd för sin tid som frontman i The Boppers. Han hoppade av bandet 1993, men har genom åren fortsatt med musik i olika konstellationer.

Året var 1977, och Peter Jezewski bildade tillsammans med sin bror Michel och ett annat brödrapar The Boppers. Gruppen slog igenom genom att spela covers på doo-wop från 50- och 60-talet.
   Genombrottet kom med covern av Spaniels "Goodnight Sweetheart", som ännu i dag är den låt The Boppers är mest känd för.
   1989 fick bandet en stor hit med "Jeannie's Coming Back" där en av låtskrivarna heter Alexander Bard.

Peter Jezewski lämnade The Boppers 1993 för att bilda det egna bandet Peter and the Chiefs. Han har också spelat i The Silhouettes, och på senare år har han turnérat som soloartist. Jezewski återförenades tillfälligt med The Boppers 2002, och spelade med The Boppers i föreställningen Jerka på Stora Teatern, Göteborg hösten 2003. Jezewski har även medverkat i showen Ung rebell på Scalateatern.

Jezewski är sedan 2011 aktuell i showen Be bop a luba som sätts upp på konserthus runt om i Sverige. Gästartister i showen är bland andra Svenne Hedlund och Tone Norum. En liveskiva och DVD inspelad under turnén släpptes 2013.

Alla som gillar nostalgisk Rock'n'roll från 50- och 60-tal bör upplevanär Peter Jezewski gräver ur sin digra låtskatt! Du ser honom på Sommarfestens stora scen torsdag den 18 juli.

Peter Jezewski på Youtube

Pete Jezewski på webben