MIriam Bryant kommer till Sommarfesten 2020.

Miriam Bryant

– På scen lördag den 18 juli –

I början av mars satte Miriam Bryant punkt för sin senaste turné inför ett fullsatt Scandinavium. Nu står det klart att hon återkommer med antal liveframträdanden i sommar, ett av dessa blir på Sommarfesten i Kalix, där du ser henne lördag den 18 juli.

Med en otrolig röst, stjärnstatus och karisma har Miriam Bryant snabbt blivit en av landets mest älskade artister. Förra året släpptes EP:n ”Mi Amor” – på vilket Miriam Bryant visar nya sidor av sig själv och sitt artisteri. Släppet innehåller hyllade singlar som ”Neråt/Uppåt”, ”Du Med Dig” och ”Blåmärkshårt (Mi Amor)” – alla vilka flitigt både streamats och spelats på radio. Aftonbladet delade ut fyra plus och gjorde det med ord som: ”Ett viktigt och träffande självporträtt i en tid då våra liv ständigt ska verka perfekta. Bryant räds inte för att vara trasig. Hon sjunger alltid med en känsla av spontanitet, som att hon hämtat orden direkt ur anteckningarna i telefonen eller dagboken.” 

Nytt album i höst

Ett nytt album som kommer att föregås av ett antal singlar släpps under hösten 2020. Och redan nu på fredag kommer det första smakprovet – nya singeln ”Nån Av Oss”. Sida vid sida med att Miriam Bryant släpper ny musik kommer hon också göra ett antal liveframträdanden även i sommar. Nyligen avslutades den sexton stopp långa Mi Amor Tour 2020, där tiotusentals människor på slutsålda konserthus fått ta del av vårens hyllade konserter. 

Slog igenom 2015

Surret kring Miriam Bryant började redan 2012, när debutsingeln ”Finders Keepers” blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer med R&B-präglade pophits som ”Raised In Rain” (även titeln på debutalbumet) och ”Push Play” förstärkte känslan av att vi hade med en speciell sorts talang att göra, någon som avancerade från snackis till sensation 2015 i och med hennes medverkan i TV4-programmet Så Mycket Bättre. Samma år utnämndes Miriam till Årets göteborgare.

Framgångssagan fortsätter ...

I början av 2016 låg hon etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare. Lägg till att singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster och agerade gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1. I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, och för bara några veckor sedan medverkade Miriam Bryant i Jills Veranda, där hon gjorde hyllade tolkningar av bland andra Martha Wainwright och Dolly Parton.

Miriam Bryant på Youtube

Miriam Bryant på webben