Lena Philipsson.

Lena Philipsson

– På scen lördag den 21 juli, 22.00–

Lena Philipsson genomförde en egen sommarturné 2006. Sommaren 2018, tolv år senare, intar hon återigen de stora scenerna runt om i Sverige, då bland annat med ett besök på sommarfesten i Kalix.

I november förra året genomförde Lena Philipsson den allra sista föreställningen av ”Jag är ingen älskling”. En show där Lena själv stod för manuset, och som framfördes i närmare två år både på fast scen och turné. Föreställningen hyllades i media och älskades av 120 000 besökare.

Nu är det äntligen dags för Lena Philipsson att bege sig ut på vägarna igen och möta Sverige i sin finaste skrud, nämligen sommaren. Det var tolv år sedan sist så räkna med en kväll fylld av massor av hits från hela Lenas karriär!

Lena Philipssons slog igenom vid Melodifestivalen 1986 med låten "Kärleken är evig", vilken kom på andra plats och gick rakt in på svensktoppen. 
Hon har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges absolut populäraste artister, med bejublade turnéer och krogshower som tagit henne över hela landet. Hon kallas i massmedia ofta för Lena Ph efter den uppmärksammade krogshowen "Lena Ph Agent 006", som 1991 gick på Hamburger Börs.

Efter tre försök under 1980-talet, tog Lena Philipsson 2004 äntligen hem segern i Melodifestivalen med "Det gör ont". En låt med text och musik skriven av Orup.
Samarbetet med Orup blev en nytändning för Lena Philipsson som hade flera hitlåtar i mitten av 2000-talet. Artisternas kollaboration kulminerade 2007 i den  gemensamma showen, "Lena+Orup" på Chinateatern i Stockholm. Den fick strålande recensioner och spelades året ut, med i princip alla föreställningar utsålda. Duon gav året därpå ut skivan "Dubbel".

2012 släppte Lena Philipsson albumet "Världen snurrar", med låtskrivare som Veronica Maggio, Christian Falk och Vanessa Falk, Kaah, Magnus Lidehäll, Markus Krunegård och Mange Schmidt. På sitt senaste album "Jag är ingen älskling" (2015) har hon skrivit samtliga låtar själv.

Från hösten 2013 till våren 2014 spelade Lena Philipsson den ena spöksystern, Giljotina, i musikalen Spök på Cirkus tillsammans med bland andra Måns Zelmerlöw, Loa Falkman och Sussie Eriksson.

Lena Philipsson har också utsetts till Sveriges sexigaste kvinna (1987), förevigats på ett frimärke (1991) och lett melodifestivalen (2000 och en deltävling 2003).

Missa för allt i världeninte Lena Philipssons framträdande på sommarfesten!

"Det bästa Lena Philipsson har gjort" "Känslosamt. Utlämnande. Roligt." "Den här showen är ljuvlig" "Man diggar, skrattar, fäller kanske några tårar. Man blir som ett med henne. Just därför är det det bästa hon har gjort. "

Aftonbladet, med betyg 5 av 5 till föreställningen "Jag är ingen Älskling"!

Lena Philipsson på Youtube

Lena Philipsson på webben