Austin Band, femstämmig countryrock från Norrbotten.

Austin Band

– På scen fredag 19 juli –

Ur en idé om att återigen ställa sig på scenen föddes Austin Band. Redan på första träffen bestämdes att bandet skulle fokusera på musik av Eagles. 

Att alla i Austin Band sjunger ger gruppen en unik möjlighet att till stor del bygga sin repertoar på stämsång.
– Det är kul att kunna köra femstämmigt, det gör att vi skiljer oss från mängden, säger Seppo Härkönen,  

Ett ungt band, men inga ungdomar
Austin Band föddes visserligen i slutet av 2018 men ”ungdomarna” har tillsammans mer än 200 års erfarenhet av att musicera, så man kan lugnt säga att musik präglat deras liv.

Bandmedlemmar

Seppo Härkönen, Sång, gitarr och keyboard.
Seppo har spelat i ABBAs studio, deltagit i Battle of the bands på Gröna Lund, medverkat i TV och varit förband åt Gyllene Tider, Freestyle med fler. Seppo är också den enda i bandet som faktiskt träffat Eagles.

Skivan Greatest hits med Eagles har sålt mer än Michael Jacksons Thriller – Eagles är omtyckta av massorna, även av mig .

Jyrki Unhola, Sång och bas
Jyrki har bland annat spelat i IQ 25, Rahat Boys, Thorells orkester, Richard Magnusson & Rag Wagon, Staffansdotter, Richard Johansson Blues Band, Terno Drom, Behaven Trin och River Flows. De här banden spänner från hårdrock, jazz, folkmusik till country dansband.

Jag har stått på många scener men inför en spelning i Norge blev jag förvånad när en kille kom fram och tog mina prylar och vandrade iväg. När jag protesterade så berättade han att han var min personliga roddare anlitad av arrangören, en lyx man inte är van vid.

Jan Stridsman, Sång och gitarr
Ursprungligen från Kiruna där han i bandet CCO deltagit i Rock-SM, spelat in radioprogram och varit förband åt Jerry Williams, Chattanooga och The Sweet! Janne spelar med en teknik som kallas fingerpicking, som egentligen på tekniken för klassisk gitarr där fingrarnas naglar används i stället för plektrum.

Jan Lundberg, Sång och gitarr
Köpte sin första gitarr som 16-åring.

Det blev en Hobbex-planka med rostfria strängar.

Snabbt sattes ett gäng ihop och för att få spelningar fastnade valet på dansmusik (på sjuttiotalet anordnades danser i varenda buske). Janne L fick rollen som vokalist och gitarrist en roll han fortfarande innehar. Efter flera turer i dansbandsvärlden hamnade Janne till slut i Thorells orkester där han stannade i 14 år. När han till slut ledsnat på resorna la han plektrumet på hyllan och lät det ligga där i nio år.

Sven Wallgren, Sång och trummor
Född och uppvuxen i Karlsborg. Spelade under ungdomsåren på bland annat på Kaskad, Föreningshuset och CYKs matsal.

Min musikaliska fostran började hos Alvar Burman och Bertil Sjödin, något som jag delar med många andra i Kalix. 70-talet var en tid full av musik och duktiga musiker. 

Sven har haft ett långt uppehåll från musiken till förmån för en ”seriös” karriär

Att träffa de här grabbarna innebar bokstavligt talat en livsförändring, det går inte att göra annat än att satsa allt på Austin. Att uppträda med den musik man älskar, med ett sånt här gäng - det är som att vinna på lotto. Trummor är väldigt fysiskt och precis som för en fotbollsspelare så sjunker den tekniska förmågan med ökad ålder. Det innebär däremot inte att man behöver lägga av, man kan anpassa utövandet efter förmågan och ändå ha jättekul. Precis det får jag göra i Austin Band!